top of page
תמונת הסופר/תShira Therapy

מפת האישיות לצמיחה אישית

עודכן: 19 באוג׳




גלו את הגרסא הכי טובה שלכם: מפת האישיות לצמיחה אישית


תהיתם פעם מדוע אתם מתקשרים כמו שאתם מתקשרים? או מדוע מערכות יחסים מסוימות מרגישות מספקות יותר מאחרות? או למה דפוסים חוזרים על עצמם בקשרים שונים? אז מפת האישיות תוכל לסייע לך. גישה חדשנית זו משלבת שלוש תיאוריות פסיכולוגיות חזקות כדי לעזור לך להבין את האישיות שלך ולשפר את מערכות היחסים שלך. בואו נצלול לאופן שבו פועלת המפה ואיך היא יכולה להיות המפתח לפתיחת האני הטוב ביותר שלכם.


הבנת סגנונות התקשרות

תיאוריית ההתקשרות, שהוצגה על ידי ג'ון בולבי, עוסקת באופן שבו מערכות היחסים המוקדמות שלנו עם מטפלים (הורים, סבים וסבתות ,גננות וכו׳) מעצבות את האינטראקציות בבגרות שלנו. מרי איינסוורת' זיהתה שלושה סגנונות התקשרות עיקריים:

* התקשרות בטוחה: תחושת ביטחון בעצמי ובקשרים עם אחרים.

* התקשרות חרדה: לעתים קרובות עם דאגה מנטישה או לחושה שהם לא אהובים.

* התקשרות נמנעת: העדפה לשמור מרחק ולשמור על עצמאות.


"סגנונות התקשרות בבגרות משקפים לעתים קרובות חוויות חיבור מוקדמות ומשפיעים באופן משמעותי על שביעות רצון מהיחסים ועל רווחה רגשית" (Guerrero et al., 2009). הכרת סגנון ההתקשרות יכולה לעזור לכם להבין למה אתם מתנהגים כמו שאתם מתנהגים במערכות יחסים ומול עצמכם.


שלבי ההתפתחות של אריקסון

התיאוריה של אריק אריקסון מתארת ​​שמונה שלבי התפתחות מרכזיים, שכל אחד מהם מציג אתגר ייחודי:

* אמון לעומת חוסר אמון (בינקות): ללמוד לסמוך על אחרים.

* אוטונומיה מול בושה/ספק (ילדות מוקדמת): השגת תחושת שליטה אישית.

* יוזמה מול אשמה (גיל הגן): נטילת יוזמה וקבלת החלטות.

* תעשייה מול נחיתות (גיל בית ספר): הרגשה מוכשרת ומסוגלת.

* זהות מול בלבול תפקידים (גיל ההתבגרות): פיתוח תחושת עצמי חזקה.

* אינטימיות לעומת בידוד (בגרות צעירה): יצירת קשרים עמוקים ומשמעותיים.

* יצירתיות מול סטגנציה (בגרות בינונית): תרומה לעולם.

* יושרה מול ייאוש (בגרות מאוחרת): הרהור על החיים בתחושת סיפוק.


"השלבים של אריקסון מדגישים את החשיבות של פתרון כל אתגר פסיכו-סוציאלי לתחושה קוהרנטית של עצמי ומערכות יחסים מוצלחות" (Waterman, 1982). על ידי זיהוי כל השלבים הבלתי פתורים, אפשר לעבוד לקראת צמיחה אישית והלך רוח בריא יותר.


זיהוי סגנון התקשורת שלך

מפת האישיות מזהה עשרה סגנונות תקשורת שונים, שכל אחד מהם משפיע על האינטראקציות שלך:

1. אסרטיבי: תקשורת בצורה ברורה ומכבדת.

2. אגרסיבי: תקשורת כוחנית ומתעמתת.

3. פסיבי: הימנעות מהבעת צרכים ורצונות.

4. פסיבי-אגרסיבי: הבעת רגשות שליליים בעקיפין.

5. מרצה: נתינת עדיפות לצרכים של אחרים על פני שלכם.

6. דומיננטי: אוהבים להשתלט על שיחות.

7. ישיר: מגיעים ישר לעניין.

8. עקיף: קושי לבטא ישירות רגשות או רצונות.

9. נמנעת: ריחוק מתרחק מדיונים קשים וקונפליקטים.

10. חרדה: נוטים להסביר יתר על המידה ולחפש ביטחון ואישורים.


"תקשורת אפקטיבית היא חיונית לשביעות רצון מהיחסים, והבנת סגנון התקשורת של האדם יכולה לשפר משמעותית את הדינמיקה הבין אישית" (Dwyer, 2007). זיהוי הסגנון שלך יכול לעזור ליצור אינטראקציות חיוביות ויעילות יותר.


הכל ביחד

מפת האישיות משלבת את התיאוריות הללו כדי להציע ראייה הוליסטית של האישיות :

* סגנונות התקשרות ותקשורת: סגנון ההתקשרות משפיע על התקשורת. לדוגמה, אם יש לכם סגנון התקשרות חרדתי, לעתים קרובות תרגישו צורך לחפש תחושת ביטחון בשיחות.

* שלבי התפתחות ותקשורת: שלבים לא פתורים בתיאוריה של אריקסון יכולים להשפיע על האופן שבו אתם מתקשרים . לדוגמה, אם יש לכם בעיות לא פתורות מהילדות המוקדמת, אתם עלולים לתקשר באופן פסיבי בגלל הערכה עצמית נמוכה.

* מיפוי אישיות : על ידי הערכת סגנון ההתקשרות , שלבי התפתחות לא פתורים וסגנון התקשורת, מפת האישיות עוזר לזהות אזורים לצמיחה ושיפור עצמי.


איך זה יכול לעזור?

המפה יכולה להיות כלי רב עוצמה להתפתחות אישית. כך:

1. הערכה: גילוי סגנון ההתקשרות ושלבי התפתחות בלתי פתורים באמצעות שאלונים וראיונות. הבנה של סגנון התקשורת שלך כדי לראות כיצד הוא משפיע על האינטראקציות שלך.

2. התערבויות מותאמות אישית: ייעוץ מותאם המבוסס על פרופיל ייחודי. לדוגמה, אם יש לכם סגנון התקשרות חרד ובעיות זהות, תוכלו להפיק תועלת מטיפול ממוקד זהות ואימון אסרטיביות.

3. ניטור התקדמות: בדיקה של ההתקדמות באופן רצוף לאורך הליווי והתאמה של אסטרטגיות הפעולה לפי הצורך. זה מבטיח המשך צמיחה והסתגלות לאתגרים חדשים.


סיכומו של דבר:

מפת האישיות מציעה גישה ייחודית ואינטגרטיבית להבנת האישיות. על ידי שילוב של סגנונות התקשרות, שלבי ההתפתחות של אריקסון וסגנונות תקשורת, המפה מספקת מסגרת מקיפה לצמיחה אישית. מודל זה יכול להיות מועיל במיוחד עבור מטפלים, יועצים ויחידים המבקשים לשפר את המודעות העצמית ואת שביעות הרצון שלהם ממערכות היחסים. עם מפת האישיות , תוכלו לפתח את האני הטוב ביותר שלך ולבנות מערכות יחסים בריאות ומאושרות יותר עם עצמך ואחרים בחייך.

אז בלי היסוס אפשר לשלוח לי הודעה בצור קשר באתר או לקרוא עוד על תהליך ייעוץ אישי ממש כאן

או מפגש חד פעמי הכולל את מפת האישיות.

לקבלת מפת האישיות בלבד דרך המייל אפשר ללחוץ ממש פה


מקורות:


Attachment and Relational Satisfaction: Guerrero, L. K., Farinelli, L., & McEwan, B. (2009). "Attachment and relational satisfaction: The mediating effect of emotional communication." Communication Monographs, 76(4), 487-514.

  • Erikson’s Theory and Counseling: Waterman, A. S. (1982). "Identity development from adolescence to adulthood: An extension of theory and a review of research." Developmental Psychology, 18(3), 341.

  • Communication and Attachment: Dwyer, A. L. (2007). "Communication patterns in intimate relationships: An attachment perspective."


69 צפיות0 תגובות

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page